Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nobelpristagare innebränd
Isbn: 978-87-2627-974-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Nobelpristagare innebränd

En spännande pusseldeckare i 1940-tals miljö!

I en äldre trävilla, belägen i en förnäm förstad strax utanför Stockholm, bor den berömde nobelpristagaren professor Wennerstam. I huset intill bor även båda hans systrar, vilka han inte har haft någon kontakt med sedan flera år tillbaka. En natt brinner den ena villan ner och man misstänker att professorn omkommit i lågorna.

När det några dagar senare också hittas ett lik av en ung kvinna i en igenbommad lekstuga belägen på den vildvuxna tomten tar utredningen fart. Med hjälp av en ung försäkringsjurists släktforskning nystas gåtans knutar upp mer och mer. Det uppdagas att det finns märkliga förbindelser mellan nobelpristagaren Wennerstam och en ökänd sol- och vårman, vilket gör att fallet får en häpnadsväckande vändning …

Gunnel Beckman (1910-2003), var en svensk författare uppvuxen i Falköping. Hon var gift med Birger Beckman, även han författare. Paret skrev tillsammans under pseudonymen Luis Banck ett antal kriminalromaner. Gunnel är mest känd för sina realistiska ungdomsromaner som för sin tid ansågs banbrytande och ofta hade kvinnofrågor som centrala teman. Hennes böcker har blivit översatta till ett flertal olika språk.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone