Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Djävla älskade unge!
Isbn: 978-87-2818-757-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Djävla älskade unge!

I den här kärleksromanen får du som läsare djupdyka i personen och den mystiska ikonen Greta Garbos liv. Utifrån en autentisk brevväxling som fördes mellan Greta och hennes älskling från teaterskolan, Mimi Pollack, ges en exklusiv inblick i skådespelarens liv och känslor. Med breven och det verkliga händelseförloppet som grund målar författaren upp en historia som blandar realitet med fiktion på ett svindlande sätt.

Här berättas om en fattig uppväxt, om tiden på Dramatens elevskola och framför allt om relationen till den bedårande Mimi. Hur gick det till när Greta Gustafsson förvandlades från teaterskolans spralliga komiker till gåtan och Hollywoodstjärnan Garbo? Och vad hade egentligen Greta Garbo och Mimi Pollack för relation?

Författaren Tin Andersén Axell har med stöd av brev och samtal med Mimi Pollack vävt samman en kärleksroman om en av våra största och mest mytomspunna filmstjärnor. Det är en berättelse om relationen två kvinnor emellan, men också ett fascinerande porträtt av ett storslaget liv och vad som formar det.

Andersén Axell blev med "Djävla älskade unge" tilldelad årets Garbopris av Garbosällskapet i Högsby 2019.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone