Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst
Isbn: 978-91-8002-412-9
Förlag: Mondial
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

»Det finns inga bevis. Vad finns att bråka om? Tror du att jag skulle ha kunnat mörda någon för 25 år sedan utan att det finns några offer, några lik, några namn?«

Sundsvallsoligarken är berättelsen om Oleg Deripaska. En karatekunnig, två meter lång yogautövare som gillar ridning och simning. En av världens rikaste män, ofta beskriven som en av Rysslands mest intelligenta industriledare. En man som går på balett och citerar Tolstoj, och vars fester i Davos är berömda bland världsledare.

Det är också en berättelse om en värld där ryska pengar banat väg för påverkan och inflytande i hela Europa, även i Sverige. Pengar som fått väst att acceptera miljardinvesteringar med ursprung i penningtvätt, utpressning, stöld och mord. Inte minst handlar Sundsvallsoligarken om den ryska regimens operationer, och hur de håller oss gisslan så till den grad att Sveriges regering mitt under ett krig i Europa främjar en putinnära oligarks intressen.

*

Knut Kainz Rognerud är norsk-svensk granskande ekonomijournalist, författare och dokumentärfilmsproducent. Han har i snart tre decennier granskat maktinstitutioner inom ekonomi och politik. Vid fem tillfällen har han nominerats till Guldspaden som han vann 2005, och han har också nominerats till Stora Journalistpriset och tv-festivalen i Monte Carlos Nymphes D´or.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone