Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Luftvärdighet
Isbn: 978-91-8976-892-5
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Karin Modéen
Length: 7 timmar 41 minuter

Ljudbok

Luftvärdighet

Under ett års tid har Vera vägrat att se sig i spegeln. Hur skulle hon kunna möta sin egen blick efter det som hänt? Hon har isolerat sig i sin och Axels lägenhet, där hon tillbringar dagarna med att stirra i väggen och låta tiden gå. Kanske hade det fortsatt så om inte det där knöliga kuvertet ramlat in genom brevinkastet. I brevet ligger en nyckel med "Södra Trösten" skrivet på etiketten och en hälsning från Veras döde far.

Nyckeln blir starten på en resa, både geografisk och symbolisk, mot ett liv som går att leva. För att nå fram måste hon ta reda på vad i hela världen det var som hände, den där eländiga dagen ett år tidigare.

Luftvärdighet är en berättelse om skuld och skam, om att slå i botten och vända uppåt, men också om hjältar och respekt. Begreppet "luftvärdighet" handlar egentligen om ifall ett luftfartyg uppfyller säkerhetens krav, men uttrycket kan också beskriva en desperat strävan efter värdighet, även om den är byggd på luft.

Karin Modéen har själv en bakgrund inom flygbranschen och har tidigare jobbat som kommersiell pilot. Hon är uppväxt i Uppsala, har bott i Stockholm och har sitt hjärta i Hälsingland. Dessa platser har därför fått utgöra spelplanen för hennes första roman.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone