Jump to content
Cover for En Guide till det Goda Livet (sammanfattning)
Isbn: 978-91-8951-087-6
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Religion & Beliefs Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: April 2023
Narrator: AI Voice
Length: 37 minutes

Audiobook

En Guide till det Goda Livet (sammanfattning)

Detta är en oberoende och inofficiell svensk ljudbokssammanfattning av den bästsäljande boken, En guide till det goda livet, av William B. Irvine.

Originalbokens titel är A Guide to the Good Life. Författaren, bosatt i USA, är professor i filosofi.

Boken är inte översatt till svenska i sin helhet.

INNEHÅLL

En av de stora farhågorna många av oss möter, är att trots alla våra ansträngningar och strävanden, kommer vi i slutet att upptäcka att vi har slösat bort vårt liv.

Med utgångspunkt i stoicismen, en antik grekisk filosofi, ger författaren ett systematiskt svar på tre frågor. För det första, vad är ett bra liv? För det andra, hur uppnår man det? Och för det tredje, hur lyckas man förbli lycklig, trots ständigt föränderliga omständigheter, en annalkande död och medmänniskor som uppför sig dåligt?

Stoicism är en uppsättning tekniker och föreställningar som kan användas för att leva ett bra liv. Stoicism, rätt förstådd, är ett botemedel mot ”sjukdom”. Sjukdomen i fråga är ångest, sorg, rädsla och olika andra negativa känslor som plågar människor och hindrar dem från att uppleva en glädjefylld tillvaro.

Stoikerna var kloka människor som fokuserade på att skapa den bästa versionen av sig själva för att uppnå lycka och balans. Varje gång du känner dig ur balans, försök då att använda dessa strategier för att bli lyckligare enligt stoicismen och ge ditt liv en ny riktning!

Med hjälp av stoikernas psykologiska insikter och praktiska tekniker erbjuder författaren en färdplan för alla som vill undvika de känslor av kroniskt missnöje som plågar så många av oss. Författaren tittar på olika stoiska tekniker för att uppnå lugn och visar hur man kan använda dessa tekniker i vårt eget liv.

Läsaren lär sig hur man minimerar oro, hur man släpper taget om det förflutna och fokuserar våra ansträngningar på de saker vi kan kontrollera, och hur man hanterar förolämpningar, sorg, ålderdom och de distraherande frestelserna av berömmelse och rikedom. Läsaren lär sig även vikten av att bara prisa saker av verkligt värde och hur vi kan vara mer nöjda med det vi redan har.

***

Har du inte tid, ork eller möjlighet att läsa eller lyssna på hela originalboken? Men vill du ändå kortfattat tillgodogöra dig innehållet? Det är därför vi på Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider på böcker, som ofta blivit miljonsäljare över hela världen. Vi ger dig snabb och enkel tillgång till kraftfull kunskap från bästsäljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning på svenska i ljudboksform. Du kan i allmänhet ta till dig det väsentliga i en viktig bok på mindre än 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna på.

Notera att denna ljudbok har producerats med hjälp av AI Voice.

Det är viktigt att nämna att denna sammanfattning, analys och recension av boken inte har någon som helst anknytning till författaren till den ursprungliga boken; den är INTE kopplad till originalförfattaren eller utgivande förlag och detta är INTE originalboken. Den har inte för avsikt att ersätta originalboken utan hjälpa läsaren att förstå innehållet och få en kortfattad överblick.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone