Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kinesiska för nybörjare
Isbn: 978-91-7434-830-9
Förlag: Folkuniversitetets förlag
Kategori:
Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Kinesiska för nybörjare

Kinesiska för nybörjare ger en introduktion till det kinesiska språket. Boken riktar sig till studerande på gymnasienivå eller i annan vuxenundervisning.
Kinesiska språket är ett teckenspråk. Tecknen är uppbyggda av enkla streck som skrivs på ett visst sätt och i en viss ordning. I boken Kinesiska för nybörjare förklaras hur varje nytt tecken formas.
För att kunna lära sig uttala tecknen anges stavningen i pinyin, som visar ett standardiserat uttal med hjälp av det latinska alfabetet. Därefter följer en ord-för-ord-översättning och därtill en korrekt idiomatisk översättning till svenska.
Kinesiskans grammatik är förhållandevis enkel för nybörjaren. Det finns t.ex. inga böjningar och det är ordets plats i en mening som avgör dess funktion och betydelse.
Kinesiska för nybörjare innehåller tio avsnitt med texter som behandlar vardagsliv och nöjen. I varje avsnitt finns övningar av olika slag. Både hör- och läsförståelse tränas, liksom muntlig och skriftlig färdighet. Språkinlärningen kompletteras med fristående texter om kinesisk kultur. Boken avslutas med facit och en kinesisk-svensk ordlista. Allt ljud finns på nätet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone