Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den illa gör
Isbn: 978-91-8975-620-5
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 8 timmar 48 minuter

Ljudbok

Den illa gör

Polisen i den lilla staden vid havet får besked om skottlossning och efter ett tag hittar de två döda i ett hus – en kvinna som mördats med en bajonett och en skjuten man. Husets ägare Roger Mattsson är försvunnen. Kvinnan är hans mor medan den skjutne är en person som fått ett vattenärende avslaget av byggnadsnämnden där Roger arbetar. Mattsson flyr fältet i skräck för vad som ska hända med honom. Han har ju skjutit mannen och anar att han också är misstänkt för att ha dödat sin mor fast det är den skjutne som gjort det. När han blir igenkänd på ett pensionat där han övernattat dödar han också ägarna och hamnar till sist hos en kvinna i ett avlägset beläget hus där han får bo på en gammal engelsk kanalbåt som ligger i ett vattendrag intill huset. 

Kommissarie Björn Nathansson och inspektör Ulla Broberg tar upp jakten som för dem till grannstaden som inte ligger långt från fastigheten där Roger gömmer sig och snart får bekymmer med henne. Snaran dras åt runt Roger när man får besked om skottlossning vid huset. När han ska gripas visar det sig att han flytt ut på den stormdrabbade Östersjön i fartyget som är avsett för lugnare vatten.

Ytterligare ett mord uppdagas och den spännande jakten på Roger fortsätter fram till en dramatisk upplösning där alla underliggande motiv avslöjas.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone