Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Postrån - tur och retur
Isbn: 978-87-2851-750-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Ove Ström
Length: 52 minuter

Ljudbok

Postrån - tur och retur

Den 15 augusti 1980 rullar en nästan fabriksny Honda 750 ljudlöst in bakom postkontoret Malmö 28. Två ynglingar äntrar området utan att väcka någon större uppmärksamhet, trots att deras huvuden är täckta av både rånarluvor och motorcykelhjälmar. De väntar på att klockan ska slå 11 då postbilen som ska visa vägen in i postkontoret ska anlända.

Föraren till bilen blir misstänksam när han ser de båda ynglingarna. När personalen på insidan börjar öppna garagedörren åt honom stänger han den genast, en skugga bakom honom har gjort honom varse om att de unga männen har ondskefulla syften. När han vänder sig om står han öga mot öga med en av rånarna, och stirrar rakt in i hans kalla blick som syns igenom glipan i rånarluvan.

Polisen larmas, och rånarna försvinner. Men snart inkommer nya larm om liknande brott. Inom kort är polisen i fullskalig jakt på vad som bedöms vara två ytterst farliga män med allt att vinna och inget att förlora.



Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone