Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag tog taxi till kriget
Isbn: 978-91-8018-559-2
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Jag tog taxi till kriget

Staffan Heimerson har rapporterat från 34 krig och varit korrespondent i 13 länder på fem kontinenter. Här skriver han personligt, initierat och engagerat, med lika delar humor och allvar om sina erfarenheter och upplevelser av att vara på plats i krigsdrabbade områden.

Läsarna får bland annat följa med till Nicaragua när sandinisterna störtade president Somoza, till Syrien och krigets ofattbara fasor, till Angola där Heimerson varje dag åt frukost och samtalade med den legendariske journalisten Kapuscinski, till Café Avesta i Erbil i Kurdistan och till Myanmar där Heimerson olagligt uppsöker befrielsegerillan genom att lifta med en ammunitionstransport på floden Moei.

I en av de mer oväntade texterna jagar han under kalla kriget ryska spioner i den lilla skånska staden Simrishamn. Heimerson ger intrycket av att alltid ha befunnit sig på rätt plats vid rätt tidpunkt, och om inte så har han sett till att ta sig dit - oavsett vad. Hans sinne för detaljer och förmåga att berätta en god historia gör att texterna alltid är intressanta, lärorika, fängslande och roliga att läsa. Kort sagt innehåller de alla reportagets nödvändiga ingredienser, nämligen: people, colour and action.    



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone