Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf
Isbn: 978-91-2715-626-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf

En monumental bedrift. Att läsa boken är som att besöka en fascinerande stad för första gången bländande och svindlande, ibland på samma gång. Metropolis är bräddfull av upplysningar och iakttagelser.
The Wall Street Journal

Vad hände i går? 200 000 människor flyttade till en storstad. Vad hände i dag? Samma sak. Vad händer i morgon? Åter samma sak. I sju tusen år har människor bott i städer, men det är först nu de blivit lika många som de på landet. Vi lever mitt i den största migrationen i världshistorien.

Få eller många stadsborna har alltid varit entreprenörer, och de har satt oproportionerligt djupa avtryck på det vi tänkt och skapat. Därför kallar Ben Wilson staden för mänsklighetens största triumf. Här skildrar han stadslivets utveckling, på gott och ont, från myten om det dekadenta Babylon till våra dagars smarta miljonstäder.

Men den här boken är mer än en vanlig kronologisk exposé. För varje nytt skede i utvecklingen dröjer Wilson vid något särskilt tema som varit lika angeläget för alla historiens städer om manligt och kvinnligt, om att riva det gamla, om att äta och överleva, om frihet och övervakning, om renlighet eller om det omöjliga i att försöka förinta en stad.

En världshistoria berättad utifrån dess mest äventyrliga enheter Briljant, förtrollande.
Evening Standard

På ett briljant sätt lyckas [Wilson] sätta fingret på krafterna som gör en stad levande.
Financial Times



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone