Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sågverksungen (lättläst)
Isbn: 978-91-7949-334-9
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Sofia Rönnegård
Length: 2 timmar 50 minuter

Ljudbok

Sågverksungen (lättläst)

I denna lättlästbearbetade version av Sågverksungen får vi följa med till Svartvik under senvåren 1879, när sågverken runt Sundsvall tystnar och kanonbåtarna kommer. I centrum står den 11-åriga flickan Bricken, som arbetar på sågverket. Vibeke Olsson bygger upp sin historia kring den dramatiska sågverksstrejken och levandegör ett stycke svensk historia.

Sågverksungen påminner oss om att välfärdssamhället vi i dag lever i inte är en självklarhet. Att Fattigsverige fanns för bara runt 150 år sedan. Att barn bjöds ut på auktion, att man arbetade 14 timmar i sträck, att man svalt.

Vibeke Olsson debuterade 1975 med Ulrike och kriget, som finns i lättläst utgåva på Nypon förlag. Hon har skrivit en lång rad romaner, de flesta med historisk anknytning. I Sågverksungen utgår hon från industrialiseringen av Sverige i slutet av 1800-talet.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone