Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bomber och kvantskutt
Isbn: 978-91-2973-295-5
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: december 2020

E-bok

Bomber och kvantskutt

Vad är tiden? Ikas föräldrar har inte tid säger de. Men fröken Lena säger att de måste hålla tiden. Om man åker i Hängde Hassans tidsmaskin, kan man få det dumma man råkat göra ogjort då?

Nytt galet äventyr med Ika och Ibsen!

Ibsen har ofta otur när han tänker. När de eldar på storbygget bredvid skolan kan han inte låta bli att rulla en härligt tjongande tunna på brasan. Det kanske händer nåt kul? Ja. Tunnan exploderar och det blir en bombsmäll. Efteråt ångrar Ibsen sig, känner sig som en sabotör. En buse. Terroriststämplad mitt i pannan. Med det är så dags då.

Tyvärr har det börjat två detektivfjantar i Ikas och Ibsens klass. Tvillingarna Tim och Tom som har en detektivbyrå. Mycket olägligt. De skuggar, de smyger, de är överallt. Och de blir alldeles odrägliga när rektorn utfärdar en belöning för den som har nåt att berätta.

Hängde Hassan, uppfinnaren som bor i skolans källare, har uppfunnit en tidsmaskin. Kan man kanske göra en tidsresa och ändra på sånt som blev dumt, till exempel en bombsmäll? Ikas lillebror Mini-Damp får vara testpilot vid första försöket.

Andra fristående delen i Mikael Engströms och Helena Willis serie om förstagluttarna Ika och Ibsen bjuder på berättarglädje, absurd humor, lite filosofi och allsköns härliga karaktärer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone