Jump to content
Cover for Ostindiefärden
Isbn: 978-87-2653-982-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Feelgood
Accessible since: August 2020

E-book

Ostindiefärden

"Det är idag torsdagen den 8 januari 1760. Något särskilt med denna dag? Inte alls. Jag vaknar i min hytt och känner ett ögonblicks främlingskänsla, låter ögonen vila på väggarnas gröna terpentinfärg mot ohyra, stiger sedan upp, vaskar mig, klär mig varmt och går ut på däck. Det har snöat under natten ..."

Den historiska romanen "Ostindiefärden" innehåller tre berättelser från det svenska Ostindiska kompaniet. Romanen förtäljer om det hårda livet till sjöss, om farorna med is och oväder och om vackra vyer, kompanjonskap och pliktkänsla. Romanen och publicerades ursprungligen i samarbete med stiftelsen Ostindiefararen Götheborg.

Evert Lundström (1924-2004) var en svensk författare och översättare från Göteborg. Han debuterade som författare under eget namn 1952 med diktsamlingen "Leende handlare", men blev under sin karriär mer känd för sina historiska romaner, deckare och romaner i Göteborgsmiljö. Under pseudonymen Julius Bark skrev han också deckare tillsammans med författaren Jan Moen.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone