Jump to content
Cover for Det bara blev så
Isbn: 978-87-2647-822-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery Feelgood
Accessible since: June 2020

E-book

Det bara blev så

I en liten småstad i Bergslagen rekonstrueras ett stort historiskt slag inför internationella besökare och åskådare. Det är många som tittar, inte minst en amerikansk ambassadör och en oerhört enveten journalist som i tid och otid försöker gräva fram skit på medverkande i ansamlingen. Från ett barnhem står en fotograf och försöker fånga rekonstruktionen från en lämplig vinkel. Mitt under spektaklet avlossas ett skott, ett skott som inte verkar häröra från fiktionen utan som bryter rakt in i verkligheten – och in i en människa.

Tjugo år senare återvänder den unga journalisten Madeleine till orten. Anledningen till att hon åker tillbaka är oklar för henne, men det är något som driver henne till att ta reda på vad som egentligen inträffade den där dagen. Var det ett attentat avsett att ta den amerikanska ambassadören av daga? Eller var det bara ett misstag ...?

Karin Stridh är en svensk författare och journalist. Hon har skrivit sedan tidig tonår och hennes romaner brukar handla om moraliska frågeställningar och brott.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone