Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mrs Dalloway (lättläst)
Isbn: 978-91-7723-754-9
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019
Uppläsare: Helena Gripe
Length: 1 timme 46 minuter

Ljudbok

Mrs Dalloway (lättläst)

Clarissa Dalloway har allt: en framstående äkta man, en välartad dotter, ett stort hus fullt av betjänter, vänner tillhörande den absoluta societeten. 

Ganska snart står det dock klart att hon under den glättiga ytan är en kvinna som tappat bort sig själv bland plikter, konventioner och inte minst i sitt trista äktenskap. 

Boken utspelar sig i London under en dag i juni 1923. Under dagen får vi följa såväl de många karaktärernas promenader genom staden som deras tankar och minnen. På Clarissas fest på kvällen dyker flera personer från hennes förflutna upp. 

Mrs Dalloway kom ut första gången 1925 och är en av Virginia Woolfs mest kända romaner. Här är den i lättläst bearbetning, i vår serie Tidlösa berättelser. 

Boken väcker frågor om kvinnans roll, om synen på äktenskapet och om vikten av att skapa mening i livet. Den tar också upp ämnen som psykisk sjukdom och homosexualitet. 

Virginia Woolf (1882–1941) var en tongivande modernistisk författare. Till hennes viktigaste verk hör förutom Mrs Dalloway romanerna Mot fyren och Orlando, samt essän Ett eget rum. Hon har inspirerat flera nutida feministiska rörelser. 

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger vi ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone