Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Förvandlingen
Isbn: 978-91-7781-693-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Förvandlingen

En av den moderna världslitteraturens mest inflytelserika kortromaner

»När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt.«

Franz Kafkas berättelse om handelsresanden Gregor Samsa som över en natt finner sig förvandlad till en enorm insekt har inspirerat författare och konstnärer av alla slag alltsedan den utgavs 1915. Förvandlingen har kallats världens bästa novell och innehåller alla stildrag som gör Kafka till en av världslitteraturens största: utsattheten och grymheten, det groteska som något naturligt och likt en förfärlig dröm som framstår lika påtaglig som verklighet, med fantastiskt suggestiva bilder som författaren förmår gestalta med bara några få ord. En av den tyskspråkiga litteraturens största klassiker, i svensk översättning av Caleb J. Anderson och Karl Vennberg.

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre mer eller mindre ofullbordade romanerna, Processen, Slottet och Amerika, samt novellen Förvandlingen, är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar. Kafka skrev Förvandlingen under natten mellan den 6 och 7 december 1912. Till skillnad från övriga nämnda verk publicerades Der Verwandlung under författarens livstid, 1915.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone