Jump to content
Cover for Från Noice till nu - Du lever bara en gång
Isbn: 978-91-7835-122-0
Publisher: Bokfabriken
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: January 2019
Narrator: Peo Thyrén
Length: {0} hours {1} minutes 12 hours 53 minutes

Audiobook | 28 days for loan

Från Noice till nu - Du lever bara en gång

PEO THYRÈN är en levande musiklegendar. När han var tolv år grundade han rockbandet Noice. 1980, fem år efter de första gitarrackorden hemma i Gustavsberg, var Noice tillsammans med Gyllene Tider Sveriges största band och spelade för utsålda folkparker och skrikande tonåringar.  

När Noice splittrades blev Peo uträknad. Men inom ett år bildade han och gitarristen Kee Marcello gruppen Easy Action och skrev kontrakt med ett av de största skivbolagen i USA. Efter några album gick Peo vidare till jättesuccén Sha-Boom och superhiten R.O.C.K. Innan dess skrev han Dansa i neon till Lena Philipsson i Melodifestivalen.  

I självbiografin Från Noice till nu skriver Peo Thyrén ärligt och osminkat om sin resa från rockstjärna till vanlig fyrabarns­pappa, om turné­livet, de klassiska låtarna och tragedin när Noice­medlemmarna Hasse Carlsson och Freddie Hansson avled.   

I dag är Noice återförenat. Tillsammans med originalmedlemmen Robban Klasen spelar Peo Thyrén åter för nya och gamla Noice-fans.  

Jag lärde känna Peo Thyrén i början av 80-talet och slogs redan då av hans skarpa hjärna och vassa tunga. Hans Hatwig, grundare av OKEJ och Poster  

Genom åren har Peo satt fyra band på topplistorna. En bedrift få överträffat. Ulf Waldekrantz, fd OKEJ-journalist  


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone