Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tilda med hallonsaft och tjejkraft
Isbn: 978-91-9842-002-9
Förlag: Lilla e
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Tilda med hallonsaft och tjejkraft

Tilda firar födelsedag med sin jämngamla kusin och de har fått lov att tälta. När fullmånen lyser i mörkret blir det spännande och sedan lite kusligt. Några killar busar och skrämmer de tältande flickorna. Tilda kommer på en ramsa som som ska ge tjejerna mer mod och de klär på sig sina princessklänningar och glitterslöjor och ger sig ut i natten. Detta skrämmer inte bara killarna. Innan morgonen gryr har flickorna blivit hjältar.
Jämställdhet ska börja tidigt. Små barn, flickor och pojkar, måste lära sig att de är lika mycket värda, bara olika. Men så länge som pojkarna hörs och syns mest får de också störst uppmärksamhet, utrymme och status. Detta påverkar både pojkars och flickors syn på sig själva.
I boken är det flickorna som är handlingskraftiga och det är just de tjejiga attributen som visar sig mest verkningsfulla - och det på områden som annars pojkarna brukar lägga beslag på.
I slutet av boken finns en handledning för vuxna med råd och tips om hur man kan samtala om jämställdhet och använda boken för att ge bra exempel.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone