Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livet tillbaka
Isbn: 978-91-2714-809-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

Livet tillbaka

Koncentrationslägret Bergen-Belsen, 16 april 1945.

Hanna Haller är 22 år gammal, rumänsk judinna. Hennes familj är utplånad, och nu ser hon hur en lastbil med brittiska soldater kommer körande längs den leriga lägergatan. På flaket sitter SS-män hopkrupna, barfota och trasiga med ansiktena i händerna. Rättvisan har segrat. Befrielsen har kommit. 

Livet tillbaka, berättelsen om Hanna Haller och hennes liv efter nazisternas inferno, är en självbiografiskt inspirerad roman präglad av djup personlig insikt. Den anknyter till Hédi Frieds Skärvor av ett liv – Vägen till och från Auschwitz, om hennes barndom och uppväxt, en ögonvittnesskildring av tillvaron som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren.

I denna roman väcker Hédi Fried uppfordrande tankar om de frågor friheten ställer och de svar livet kan ge.

Hédi Fried (född 1924) är författare och psykolog. Hon är djupt engagerad i att arbeta för demokratiska värderingar och mot rasism. Hon utgår i detta arbete från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien), och kom efter befrielse från koncentrationsläger i Auschwitz till Sverige med Röda korsets bussar 1945.

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone