Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vilja växa
Isbn: 978-87-2854-762-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Vilja växa

Sommaren 1952 börjar ta slut. Mikael Stenberg ska snart fylla 12 år men framtiden är osäker. Kommer någon stå och vänta på honom när han kommer hem från sommarkollot? Gerda och Rolf har skiljt sig och Micke vet inte om det betyder ännu ett nytt fosterhem.

Men på kajen står Gerda trots allt och väntar. Tillsammans flyttar de in i en liten lägenhet i Åstad och Micke kan ta sikte på ett nytt läsår på Södra Latin. Fylld av en stark längtan att växa och prestera, är Micke redo att gå in i ett nytt kapitel av sitt liv. Från att ha varit en blygsam och sårbar grabb i underläge, är han fast besluten att till varje pris bli någon att räkna med.

”Vilja växa” är den del i Regnbågen-sviten som följer Mikaels både starka och smärtsamma uppväxt i efterkrigstidens Sverige.

Peter Pohl är en av Sveriges mest hyllade barn- och ungdomsboksförfattare som har vunnit både Augustpriset och Nils Holgersson plaketten. Pohls böcker behandlar ofta svåra ämnen och skildra barn och ungas verklighet på ett gripande, realistiskt sätt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone