Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gåvan - 7 noveller
Isbn: 978-91-9884-845-8
Förlag: Belvida Bell förlag
Kategori:
Fantasy & SF Feelgood Erotik
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

Gåvan - 7 noveller

7 noveller

Av: Andie Lindskog, Jenny Hansson, Kristina Suomela Björklund, Nathalie Falk, Philip Stenström & Snezana Lindskog

ORMKVINNAN

När Karl kommer ut på Smissgården känner han genast vårens högtid sjuda av feberaktig verksamhet. Djuren är pilska, brunstiga och ivriga, precis som jorden, att få tillfredsställa sina naturliga behov. Jorden, upptinad av värmen och mjuk av dagg, ligger redo och hungrig för kommande säsong.

I samband med vårsådden finner Karl oväntat en gåtfull sten på åkerbruket. På stenen uppenbarar sig en inristad kvinna med ormar som snart visar sig tillhöra en större arkeologisk fyndplats. Upptäckten blir början på en rad gåtfulla händelser som drabbar gården och ska förändra Smissgårdens öde för all framtid.

(av: Philip Stenström)

 

GÅVORNA

Alma och Elvira är barndomsvänner och har gett varandra vänskapsgåvor sedan de började umgås. Men när de möts sommaren innan Alma ska gifta sig verkar allt vara annorlunda. Vad blev det av deras långa vänskap? Kommer den kunna fortsätta vara lika djup efter sommaren eller blir de som främlingar framöver?
(av: SA Lindskog)

 

ELDFLUGAN

Berättelsen om slottsvakten Roar som vet att alla häxor är onda, men när han träffar en dödsdömd häxa inlåst i slottets källare börjar han vackla i sin tro.
(av: Jenny Hansson)

 

PLIKTEN FRAMFÖR ALLT

Herrgårdsfröken Ellinor ska gifta sig med den odräglige, nyrike Valter. Men hur långt är hon beredd att gå för plikten när inte hjärtat är med?

(av Jenny Hansson)

 

TIDSVALET

Det gamla, stora träskåpet på mormor och morfars slott lockar på henne. När hon rör vid ytan flimrar bilder av en man förbi. Hon och mannen i en säng, heta kärleksnätter från en annan tid. Vem är mannen och varför bär hon kläder från 1700-talet? Och varför känns det som att det är där hon hör hemma?

(av: Kristina Suomela Björklund)

 

GÅVAN

När Caileen och Annie möts för första gången på Castle Duncairn sommaren 1772 känns det för Caileen som om marken hade börjat röra sig under henne. En orolig sommar förflyter och Caileen känner både lättnad och saknad när Annie reser iväg. Hon kunde aldrig tänka sig att deras nästa möte föralltid skulle ändra hennes syn på sig själv, på framtiden och på kärleken.

(av: Nathalie Falk)

 

I STORM OCH LUST

Är berättelsen om Siri som är förälskad i husbonden.

Siri har med sig ett matpaket till husbonden Gustav. Han är flera år äldre än henne men hon är betagen och önskar endast en sak trots det otillåtna. Hon hoppas på att Gustav ser på henne med åtrå i blicken. När stormen tar vid finner de skydd i ett övergivet skjul och delar en het kärleksstund. Men Siri är bara en piga och husbonden en markägare, vågar hon hoppas på mer än den stund intim närhet hon just har fått med Gustav?

(av: SA Lindskog)

 #Fantasy
#Feelgood
#Novellsamling



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone