Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mysteriet vid Trilla Ner
Isbn: 978-91-8987-079-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

Mysteriet vid Trilla Ner

Stenhumlan, en flygande reporter, återvänder till sin hembygd i de småländska skogarna under magiska omständigheter. Besöket på sin gamla tidningsredaktion i Västra Lingonhärad för att söka jobb som bandyreporter blir inte som han väntat sig. Nyfikenheten väcks när han läser om en "gammal farfarsgran" som fallit i stormen på hans gamla föräldragård i ortstidningen Läsk.

Han börjar utforska gamla mysterier, som det vid Trilla Ner, där ett granitlass ramlade av vägen efter en skenande häst och sedan mirakulöst återfanns på plats dagen efter. Han ger sig ut i stormen Lisbeth i Klintaskogarna för att lösa detta olösta mysterium.

Sanningen uppenbarar sig när "Rike-Johannes", bygdens store son, dyker upp och drakarna lyfter i motvinden. Han avslöjar att han uppfann den mytomspunna "hemmasalvan" som används på Stenhumlans skador under dramatiska förhållanden i stormskogen.

Tidningen Läsk fortsätter att sprida löpsedlar i Västra Lingonhärad, och Stenhumlan inser att inget blir som man förväntar sig när man återvänder hem efter lång tid borta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone