Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nio dagar till Uksáhkká
Isbn: 978-91-7577-727-6
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Nio dagar till Uksáhkká

"Romanen visar att våld föder våld, och att våra ideal lätt kan utnyttjas av dem som vill låta målet helga medlen, eller haren egen agenda. Och hur vi kan manipulera oss själva för att slippa inse hur verkligheten ser ut. Den är skriven med ett suggererande språk, kastar läsaren rakt in i ett skrämmande händelseförlopp, och har i sin intrig ett par tre överraskningar på lut. Här finns väl avvägda formuleringar, slagfärdiga bilder och en rytm i både språk och berättande [...]"

Författarcentrum Väst Tre ungdomar; Tyra, Simone och Richard, börjar samla in pengar till ändamål som ligger dem varmt om hjärtat. Men sinom tid övergår deras goda intentioner till våld, rån och sedermera till mord och terrorism. Det visar sig att en i gruppen har en dold agenda. Parallellt med den historien utspelar sig Sandras stillsamma liv, en småbarnsmamma och entomolog vid Naturhistoriska museet i Göteborg. Snart dras hon dock in i en härva som bara växer.

En arbetskollega försvinner spårlöst och en flicka börja besöka henne på museet. Vem är flickan och varför är hon så inspirerad av Sandra? Den tankspridde och konstintresserade poliskommissarien, Axel Harryson, sugs in i en historia där gärningsmännens motiv är mångskiftande och där kunskapen om samisk mytologi verkar få en alltmer betydande roll för att försöka lösa mordfallen. Och förhindra förövarnas sista plan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone