Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Solen och sjön
Isbn: 978-87-1183-592-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Solen och sjön

'Ensamheten tätnade omkring honom till ett skrämmande mörker medan han trollade fram miljarder och höjdes till skyarna som samtidens största finansgeni.'

I denna del av Birgit Th. Sparres minnesserie beskrivs många av de vänner hon hade som ung, och de karaktärer hon mötte på sina resor genom världen. Hon var en av Ivar Kreugers vänner, innan det ödesdigra skottet i Paris som tog hans liv. Birgit Th. Sparre fick en bild av den ikoniska och ökända finansmannen som få andra hade tillgång till, under alla de möten och söndagsmiddagar de hade tillsammans. Ivar Kreuger var en av världens mest kända finansmän, och hans död ledde till en global ekonomisk kollaps.

Som adopterad dotter till ett grevepar stod många dörrar öppna för den unge Birgit, som tog alla chanser till att resa. Häri berättas det om dessa äventyr, men också om Sjöred, godset där Birgit Th. Sparre växte upp, och de gårdar som fanns i närheten på Hallandsås.


Birgit Th. Sparre (1903-1984) var en svensk författare. Birgit föddes under hemliga omständigheter och fick aldrig veta vilka hennes biologiska föräldrar var. Hon växte upp som fosterbarn och debuterade som författare som 22-åring. Mest känd är hon för romansviten Gårdarna runt sjön.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone