Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Barnualen, en manual för vuxna, livsviktig för barn
Isbn: 978-91-8841-543-1
Förlag: S.T.O.P.Bok
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Pedagogik 9-12 år Samhälle & politik 6-9 år Filosofi Humaniora
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Barnualen, en manual för vuxna, livsviktig för barn

VARFÖR BARNUALEN?

 

Som barn hade jag vänner som blev slagna av sina föräldrar. Ibland hände det att jag sa åt dem att de inte fick göra det men då blev de arga och tyckte inte jag skulle lägga mig i. Även om de skrämde mig så kändes det rätt att lägga sig i. Så jag fortsatte lägga mig i . Alltid lägga mig i. För om mina vänner inte klarade av att stå upp för sig själva så ville jag göra det åt dem Jag har alltid tänkt att det borde finnas körkort för att ha barn.

Det behövs körkort för att köra bil eller certifikat för att dyka –men när det gäller barn så kan du få ett liv i dina händer utan manual och förväntas fixa det. Men alla gör inte det och alla är inte bra föräldrar. Somliga borde inte ens vara i närheten av barn. Lyssnar aldrig på sina barn. Och andra skulle önska sig en manual om det fanns en. En manual. Eller en barnual. Jag har bett närmare tretusen barn ge mig meningar som de tycker borde finnas i en manual för vuxna. Det blev många meningar. Jag vill att barn ska förstå sina rättigheter och att de kan säga nej, och jag vill att vuxna ska påminnas om att behandla alla barn med respekt och kärlek. 
Därför är det här något av det viktigaste jag har gjort. Jag har skrivit över 40 böcker för barn och unga, och jag är ute på skolorna och träffar flera tusen barn varje år, och jag vurmar verkligen för barns rättigheter. 
Låt den här boken bli en tankeställare eller ett utropstecken eller en läsning som fyller dig med kraft och energi. Så vi tillsammans kan göra det bra härute i världen för alla barn. Boken finns som bok och ebok och kommer snart som ljudbok.

 

Den här boken är fullproppad med kloka ord och meningar från barn för att berätta för vuxna vad de ska göra med sina barn och vad de inte ska göra med sina barn. Här finns också meningar från vuxna som berättar varför de tycker barn är viktiga i deras liv. Självklart finns även barnkonventionen med. Denna manual för vuxna kallas för Barnualen.

 

  


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone